top of page

Me-time heb je nodig!

"Alone time is when I distance myself from the Voices of the World, So I can hear my Own!" 
                                                                                               Opfrah 

 

Wat is Me-time eigenlijk?

Me-time is die tijd die je helemaal alleen aan jezelf kunt besteden. Tijd die je naar eigen wens mag invullen, helemaal zoals jij dat zelf wil en waar je aan niemand verantwoording over af hoeft te leggen, ook niet aan jezelf!

 

Alles kan onder Me-time vallen, alles wat jij kunt bedenken waar jij rustig van wordt, waardoor je kunt ontspannen, je hoofd leeg kunt maken en even helemaal tot jezelf kunt komen. Tijd die je helpt om even stoom af te blazen, een pas op de plaats te maken en je batterij weer op te laden, waardoor je weer lekkerder in je vel komt te zitten en met jezelf in balans komt Het is een moment helemaal voor jou, waarin je echt helemaal niets moet.

 

Niemand kan je dus vertellen hoe jij aan jouw Me-time invulling moet geven. Niets moet en alles mag. Gun jezelf die vrijheid.

 

Me-time kan voor jou misschien betekenen dat je eindelijk eens dat boek gaat lezen, wat je al een tijdje hebt liggen, of een avondje uitgebreid in bad gaat, compleet met een uitgebreide scrubbeurt, maskertje, kaarsjes en een rustgevend muziekje, of dat je een boswandeling gaat maken, gaat mediteren of een film kijkt. Allemaal kleine dingen die je eenvoudig in kunt plannen in je dagelijkse routine door er tijd voor te maken, ook al is je schema nog zo vol.

Pak je Me-time, want Me-time is een keuze!

 

Echt waar, zelfs één klein moment op de dag voor jezelf maakt al een wereld van verschil!

 

Er zijn namelijk altijd wel allerlei klusjes die nog gedaan moeten worden, of mensen die dingen van je willen, of van je verwachten. Er is immers altijd wel iets te doen als je kinderen hebt, een partner, een baan, sociale verplichtingen, huishoudelijke taken, enz..

 

Als je het lastig vindt om tijd voor jezelf af te bakenen, zijn er bepaalde oefeningen die je kunt doen om daar een routine in te krijgen. Als je hulp nodig hebt om tijd voor jezelf in te plannen, dan wil ik je daar ook graag bij helpen, want je kan niet altijd voor anderen zorgen en jezelf hierbij vergeten! Je gaat je onzichtbaar, ongehoord en onbelangrijk voelen en iedere dag wordt een gevecht om de dag door te komen. Je energie raakt op als er niet iets verandert. Je vervult al jaren zoveel rollen, je bent dochter, vriendin, moeder, werkneemster, collega, vrouw, buurvrouw en tante. Al die rollen probeer je zo goed mogelijk te vervullen, maar wie ben jij nu echt? Het is tijd om jezelf op de eerste plaats te zetten en tijd voor jezelf te nemen en te ontdekken wie jij bent en wat jij wil!  

 

Tijd voor jezelf nemen is geen luxe, het is écht nodig! 

Kies ervoor om in de drukte van elke dag een moment voor jezelf te pakken, of kies voor een nachtje, weekendje of een weekje weg!

 

Reserveer letterlijk even tijd voor jezelf! 

Me Time ~ Travel Coach ~Born2Travel

Je kunt bijvoorbeeld een hotelletje aan het strand of in het bos boeken om lekker uit te waaien, of een leuke stedentrip om er even helemaal uit te zijn en lekker op een terrasje te zitten, of te shoppen. Of wat dacht je van een dagje Wellness, alleen of met een vriendin? Of wil je misschien zelfs een week naar de zon en even helemaal niets? Alles kan!

En ik kan je helpen bij het vinden van de perfecte Me-time voor jou!  

 

Je hoeft alleen maar te bedenken wat jij wilt en wat jij nodig hebt! Ik neem alle praktische zaken op me, ik zoek dat ene hotelletje waar je even ongestoord jezelf kunt zijn, ik boek die excursie, die massage, of wellness arrangement, dat theater, museum, concert of dierentuinkaartje, waardoor jij jezelf weer even helemaal op kunt laden! Me-Time geef ook je creativiteit en je gevoel van vrijheid een boost. Daarnaast maakt het je vrolijker, gelukkiger en minder gestrest. Het is een moment om in te checken bij jezelf. Om naar binnen te keren en stil te staan bij wie jij bent en wat jij wilt.

 

Als je ook behoefte hebt aan Me-time en je wilt er graag even tussenuit, weg van alle drukte om even “uit” te staan, neem dan vrijblijvend contact met me op! We bespreken dan samen de mogelijkheden en kijken wat jij nodig hebt om straks weer geheel opgeladen en met nieuwe energie al je taken en verantwoordelijkheden aan te kunnen!

Offline is the new Luxury! 

Misschien loop je zelfs met de gedachten om voor langere tijd weg te gaan, een Sabbatical te nemen van een paar maanden, of misschien zelfs wel voor een heel jaar, ga dan naar de pagina Travel Coach voor meer informatie! Ik help je graag om die lang gekoesterde wens vorm te geven, uit te laten komen en tot in de puntjes voor je te regelen, met óf zonder Coaching begeleiding!  

Monument Valley ~ Me time
bottom of page