top of page

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

Ik heb jaren geleden de unieke kans gehad om bij en met de Navajo’s in Monument Valley te leven en te werken. Ik heb daar op een paardencoraal midden in Monument Valley gewerkt waar we toeristen op tochten van een uur tot soms een hele week meenamen de Valley in. Door mijn relatie met een Navajo man heb ik de Navajo cultuur op een bijzonder manier van binnenuit kunnen ervaren. Door mij zoveel mogelijk aan te passen aan hun levenswijze, “The Navajo Way of Life”, heb ik veel over hun gebruiken, ceremonies en tradities geleerd.

Mijn indianennaam was "Blanke Appel"

Over mijn ervaringen heb ik een boek geschreven: Mijn indianennaam was “Blanke Appel”. Ik neem je als lezer mee in mijn boek mee op een bijzondere reis naar de Navajo’s in Monument Valley en je krijgt als lezer een unieke kijk achter de schermen van deze fascinerende cultuur die voor buitenstaanders nagenoeg ontoegankelijk is.

 

Het is een uniek verhaal over mij als blanke vrouw die zowel binnen de cultuur, als binnen de familie én binnen mijn relatie vele obstakels moest zien te overwinnen en er alles voor over had om mijn passie, mijn droom én mijn grote liefde te volgen. Ik heb mij daarin door niets of niemand tegen laten houden en altijd mijn hart gevolgd om uiteindelijk mijn eigen weg “To Walk in Beauty” te vinden!

Het is een persoonlijke verhaal, een verhaal van een blanke vrouw, ver weg van huis, wonend bij de Navajo’s in de woestijn van Arizona, op een traditionele manier zonder stromend water en zonder elektriciteit, met alle unieke, maar soms ook pijnlijke en moeilijke situaties daarbij.

 

Natuurlijk speelt de Navajo cultuur een hoofdrol, maar het is tevens een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal tussen twee mensen met vele culturele verschillen en het zoeken naar een weg daarin. Het vergde behoorlijk wat vastberadenheid en doorzettingsvermogen om het als blanke vrouw tussen de Navajo's te redden, die zeker niet allemaal blij waren met mijn aanwezigheid. Je leest over alle mooie, grappige, emotionele, bijzondere maar ook angstige momenten die ik heb meegemaakt, zoals bijvoorbeeld de ceremonies die gehouden werden om mij uit Monument Valley te verdrijven.

 

De eerste druk van mijn boek is inmiddels uitverkocht en ik de tweede druk ligt bij de drukker. De tweede druk heeft naast diverse aanpassingen, tevens vier extra hoofdstukken als epiloog. Voor nu is alleen het E-Book van zowel de eerste als de tweede druk te bestellen. Ook kun je als voorproefje het eerste hoofdstuk gratis downloaden via mijn eigen site: www.DorotheaBorn.nl . Zodra de tweede druk beschikbaar is, geef ik dit via mijn social media kanalen door.

 

Ik hoop dat ik je als lezer, door het vertellen van mijn eigen verhaal kan inspireren om jouw eigen dromen te verwezenlijken en je wellicht ook mag helpen met het organiseren van een prachtige reis naar het westen van Amerika en dan natuurlijk ook naar Monument Valley!  

 

bottom of page