top of page

Op Ontdekkingsreis door de Amish-cultuur in Lancaster, PennsylvaniaLancaster, Pennsylvania, staat bekend als het hart van de Amish-gemeenschap in de Verenigde Staten. Een bezoek aan deze pittoreske regio biedt niet alleen een stap terug in de tijd, maar ook een diepgaand inzicht in de eenvoudige en traditionele levensstijl van de Amish-mensen. Hier is een reisblog dat je meeneemt op een betoverende reis door de Amish-cultuur in Lancaster.

 

Welkom in Lancaster: Het Amish-Landschap

De reis begint in Lancaster, waar groene weilanden en uitgestrekte boerderijen de weg sieren. De serene sfeer en het landschap vormen het perfecte decor voor een diepe duik in de Amish-cultuur. Wanneer je langs de schilderachtige landschappen van Amish-gemeenschappen reist, is de aanblik van paard en wagen een betoverende reis terug in de tijd. De klank van hoeven op geplaveide wegen en het zachte rinkelen van tuigage brengen een vredige sereniteit die in schril contrast staat met het gehaaste ritme van de moderne wereld.
Voor de Amish is het vervoer per paard en wagen niet alleen een nostalgische keuze, maar ook een praktische en duurzame. De paarden worden beschouwd als waardevolle partners in het dagelijkse leven, waarbij ze niet alleen het gezin van A naar B brengen, maar ook een rol spelen bij landbouwwerkzaamheden en andere gemeenschapstaken. 

Ontmoeting met de Amish: Vriendelijkheid en Eenvoud

Verdiep je begrip van de Amish-cultuur door een bezoek aan lokale musea en educatieve attracties. Leer over de geschiedenis, waarden en levenswijze van de Amish-bevolking en krijg inzicht in hoe ze hun gemeenschap onderhouden. Een hoogtepunt van je bezoek is de mogelijkheid om de Amish-gemeenschap persoonlijk te ontmoeten. Bezoek een Amish-boerderij en maak kennis met de vriendelijke bewoners. Leer over hun traditionele kleding, hun huizen zonder elektriciteit en de eeuwenoude ambachten die ze nog steeds beoefenen.Intercourse

In het hart van Lancaster County, ligt het vredige dorpje Intercourse. Deze idyllische bestemming, doordrenkt van geschiedenis en doordrenkt met traditionele waarden, biedt reizigers een unieke kijk op het landelijke Amerikaanse leven. Ondanks de humoristische reacties op de naam, heeft Intercourse een diepgewortelde geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. De oorsprong van de naam blijft enigszins mysterieus, maar het dorpje zelf ademt een sfeer van tijdloosheid en authenticiteit.

 

Ambachtelijke Erfgoed en Lokale Kunst

Wanneer je door de straten van Intercourse wandelt, wordt de liefde voor vakmanschap en ambacht duidelijk zichtbaar. Lokale winkels bieden handgemaakte producten, van met de hand vervaardigde meubels tot ambachtelijk gemaakte quilts. Bezoek de werkplaatsen en ontmoet vakmensen die met passie hun traditionele ambachten voortzetten.

 

Bezoek aan Kitchen Kettle Village

Een hoogtepunt van een bezoek aan Intercourse is Kitchen Kettle Village, een verzameling van meer dan 40 winkels en restaurants. Proef huisgemaakte jam, geniet van vers gebakken brood en bekijk ambachtslieden terwijl ze hun ambachten demonstreren. De geuren en smaken van deze dorpse oase zullen je zintuigen betoveren.
Intercourse, biedt reizigers een ontsnapping naar een wereld van traditie, vakmanschap en eenvoud. Het dorpje omarmt zijn rijke erfgoed en nodigt bezoekers uit om de charme van het landelijke Amerika te ervaren. Een bezoek aan Intercourse is als een stap terug in de tijd, waar de rustige manier van leven en de warme gastvrijheid van de gemeenschap je zullen betoveren.

 

Authentieke Amish Maaltijden: Proef de Eenvoud

Ervaar ook de authentieke Amish-keuken en breng een bezoek aan een lokaal restaurant en proef heerlijke gerechten zoals kip en dumplings, shoofly pie en zelfgemaakte jam. De eenvoudige ingrediënten en traditionele kookmethoden zorgen voor een smaakvolle ervaring.

 

Conclusie

Een reis naar Lancaster, Pennsylvania, biedt een unieke kans om de eenvoudige en traditionele levensstijl van de Amish-gemeenschap te ervaren. Laat je betoveren door het rustige tempo van het leven, bewonder het vakmanschap van de ambachten in Intercourse en geniet van de warme gastvrijheid van de Amish-mensen. Lancaster is niet alleen een bestemming; het is een reis terug in de tijd naar een wereld waar eenvoud en gemeenschap hoog in het vaandel staan.

 


Praktische Tips

  • Respecteer de privacy van de Amish-gemeenschap en vraag altijd om toestemming voordat je foto's maakt.

  • Draag respectvolle kleding, aangezien de Amish-gemeenschap waarde hecht aan bescheidenheid.

  • Neem de tijd om te dwalen door de rustige straten en geniet van de landelijke sfeer.

  • Proef lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

 Dorothea Born

Mobiel: 06 815 33 824 

 

Wil jij ook je passie over Amerika met mij en anderen delen, geef je dan op voor de

Facebook groep Passie voor Amerika: http://facebook.com/groups/passievoorAmerika


CUThere!

28 weergaven

Comments


Dorothea Born ~Born2Travel.nl

Hallo, leuk dat je er bent en dat je een stukje met me mee op reis gaat! 

Door mijn jarenlange reiservaring in Amerika kan ik heel veel vertellen over de 30 Staten waar ik inmiddels ben geweest. Monument Valley is mijn Home away from Home en vandaar dat mijn eerste blog over Monument Valley gaat. In de toekomst zullen er nog heel veel meer volgen, dus als je het interessant vindt om meer van mij te lezen, volg me dan!  Ik neem je graag mee op reis! 

bottom of page